I
FESTIVAL
INTERNACIONAL
DE PIANO
DE VALÈNCIA
ITURBI

Del 22 al 27 de setembre de 2020

Cuarteto Quiroga

 

 

AITOR HEVIA, Violín

CIBRÁN SIERRA, Violín

JOSEP PUCHADES, Viola

HELENA POGGIO, Cello

 

Premi Nacional de Música 2018

 

Descrit com a “Exquisit” per The New York Times i “de so bell i tècnica impecable” per The Strad, el Cuarteto Quiroga ―el nom del qual ret homenatge a la figura del gran violinista gallec Manuel Quiroga— és Premi Nacional de Música 2018, quartet resident a la Fundació Museu Cerralbo i, durant alguns anys, ho va ser de la Col·lecció Palatina d’Stradivarius del Palau Reial de Madrid. Considerada una de les agrupacions més destacades de la nova generació europea, és internacionalment reconeguda per la crítica i el públic per les seues interpretacions audaces i renovadores.

 

Guardonat en els concursos internacionals per a quartet de corda més prestigiosos (Bordeus, Paolo Borciani, Ginebra, Pequín, París, etc.), premi Ojo Crítico de RNE i Medalla d’Or del Palau de Barcelona, el Cuarteto Quiroga és habitual dels escenaris més importants del món, des de Berlín fins a Nova York, passant per Amsterdam, París, Londres, Estocolm, Roma, Praga, Varsòvia, Bogotà, Buenos Aires, Ottawa, Los Angeles, Washington DC, etc. Entre els seus col·laboradors habituals es compten músics de la talla de Martha Argerich, Javier Perianes, Veronika Hagen, Jörg Widmann, Valentin Erben o Jonathan Brown.

 

La seua creixent discografia per a Cobra Records i Harmonia Mundi ha sigut aplaudida i premiada per la crítica internacional i els seus concerts són gravats i retransmesos per les emissores de ràdio més importants d’Europa i Amèrica. Fortament implicats amb la docència, els seus membres imparteixen classes al Conservatori Superior de Música d’Aragó, el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, Musikene i la Universitat Mozarteum de Salzburg.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.