I
FESTIVAL
INTERNACIONAL
DE PIANO
DE VALÈNCIA
ITURBI

Del 22 al 27 de setembre de 2020

Franziska Pietsch

 

«…Pietsch sembla un tipus d’artista més atrevida, amb la franca emotivitat i el potencial recurs a l’ampli vibrato que podries associar amb els intèrprets russos. Amb un to impecable en tots els sentits, les seues interpretacions d’Strauss paguen la pena fins i tot per als no adeptes». (Gramophone, juliol de 2019).

 

Franziska Pietsch es va educar a Karlsruhe (Berlín) i a la Juilliard Scholl de Nova York. Als onze anys va debutar a l’Òpera Còmica de Berlín. Ha estat la guanyadora del primer premi de molts concursos de renom internacional (com la Bach Competition de Leipzig, el Concurs Maria Canals de Barcelona i el Rodolfo Lipizer d’Itàlia). Des de llavors, ha estat activa internacionalment com a solista i intèrpret de música de cambra. Va rebre invitacions regulars com a concertino (entre altres, per a la WDR de Colònia i l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg). Va formar part del Trio Testore, trio de piano, durant molts anys. A més de la freqüent activitat de concerts, el trio va arribar a establir el seu festival propi. El 2014 va fundar el trio de cordes “Trio Lirico”. Els seus enregistraments en CD van ser molt elogiats per la premsa especialitzada i van rebre nominacions per al premi ICMA i el premi de la Crítica Discogràfica Alemanya el 2015/2016.

 

El 2017 va gravar els dos concerts per a violí de Prokófiev amb l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, sota la direcció de Cristian Măcelaru. Aquest enregistrament va ser un gran èxit de crítica i es va nominar per al Premi Internacional de Música Clàssica i va guanyar el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya trimestral.

 

Franziska no sols és una convidada benvinguda en diferents festivals internacionals, sinó que també imparteix regularment classes de violí en diverses orquestres juvenils estatals d’Alemanya. Forma part del jurat de promoció de conjunts musicals al Departament Governamental de Cultura i Ciència de Düsseldorf, Alemanya.

 

Franziska Pietsch toca un violí fabricat per Carlo Antonio Testore a Milà el 1751.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.