El Premi Iturbi selecciona als 10 pianistes que passen a la segona fase

Els intèrprets que seguiran en el concurs són: Rachel Breen i Anthony Ratinov (els EUA); Matyáš Novák i Natalie Schwamova (República Txeca); Sergey Belyavsky i Anastasia Vorotnaya (Rússia); Minsung Lee (Corea del Sud), Elia Cecino (Itàlia), Djordje Radevski (Sèrbia) i Sebastian Iivonen (Suècia)

  • Joaquín Achúcarro, director artístic, presideix el jurat format per set persones de referència en el panorama pianístic i musical internacional: Catherine d’Argoubet, Edmon Colomer, Ana Guijarro, Paolo Pinamonti, Jorge Luis Prats, Didier Schnorhk i Josu de Solaun
  • Madre, una obra de Francisco Coll que beu del folklore espanyol i de la gran tradició centreeuropea, serà una de les peces que els pianistes hauran d’afrontar en la segona fase. Va ser encarregada pel Premi Iturbi, i amb ella el prestigiós compositor ret homenatge al pintor Joaquín Sorolla

València, 3 de juny de 2023

El Premio Iturbi, organitzat per la Diputació de València, ha informat en un comunicat els 10 pianistes que passen a la segona fase del Concurs Internacional de Piano de València: Rachel Breen i Anthony Ratinov (els EUA); Matyáš Novák i Natalie Schwamova (República Txeca); Sergey Belyavsky i Anastasia Vorotnaya (Rússia); Minsung Lee (Corea del Sud), Elia Cecino (Itàlia), Djordje Radevski (Sèrbia) i Sebastian Iivonen (Suècia). [Veure documentació adjunta].

Joaquín Achúcarro, director artístic, presideix el jurat de la competició format per set persones de referència en el panorama pianístic i musical internacional: Catherine d’Argoubet, Edmon Colomer, Ana Guijarro, Paolo Pinamonti, Jorge Luis Prats, Didier Schnorhk i Josu de Solaun; que han avaluat els recitals posant en valor criteris artístics, d’interpretació i adequació al repertori triat.

Mare, una obra de Francisco Coll que beu del folklore espanyol i de la gran tradició centreeuropea, serà una de les peces que els pianistes hauran d’afrontar en la segona fase. Va ser encarregada pel Premi Iturbi, i amb ella el prestigiós compositor ret homenatge a Joaquín Sorolla (València 1863 – Cercedilla, Madrid 1923), en un any en què es commemora el centenari de la seua mort. Està inspirada en el quadre homònim del pintor que commemora el naixement de la seua filla Elena en 1895, i en la qual Coll ha volgut “traslladar a sons la llum que Sorolla va pintar en tantes ocasions”.

L’entrada al públic per a totes les fases és lliure i gratuïta, si bé per a assistir als concerts de la final, Gran Final, així com a la gala de clausura en el Teatre Principal cal fer una reserva prèvia a través de l’apartat ‘Entrades’ de la web pianoiturbi.dival.es.

El Premi Iturbi forma part de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, una associació amb seu a Ginebra que reuneix concursos de països dels cinc continents entre els quals es troben les competicions internacionals de música més prestigioses de tot el món. El Concurs Internacional de Piano de València, és membre de la Fundació Alink-Argerich, la qual reuneix la major part de concursos internacionals de piano de tot el món.

Compartir

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.