XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Carles Marín

Solista d’ampli recorregut internacional, Carles Marín ha fet recitals en algunes de les sales de concerts i dels festivals més prestigiosos, com ara el Festival de Salzburg (Großer Saal i Wiener Saal del Mozarteum), el Concertgebouw d’Amsterdam, De Doelen de Rotterdam, la Salle Cortot i la Unesco de París, la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Brussel·les, el Festival de Florència, el Seymour Centre de Sydney, el Teatre Nacional de Panamà, el Festival Rafael Orozco de Còrdova, l’Auditori Manuel de Falla de Granada, la Fundació Juan March de Madrid o el Festival d’Echternach a Luxemburg, entre altres.

 

Ha actuat com a solista amb orquestres importants, com la de la Comunitat Valenciana (Titular del Palau de les Arts) i les de Còrdova, València, Andrés Segòvia i Reina Sofia de Madrid, Mahler Chamber Soloists, Moondwinds, Castella i Lleó o Rotterdam Ensemble. Després de la presentació en la seua joventut pel mestre Gómez-Martínez amb el Primer Concert de Txaikovski, ha actuat sota batutes importants, com les de Jordi Bernàcer, Max Bragado, Srboljub Dinić, Enrique García Asensio, Omer Meir Wellber, Juan Luis Martínez, Cristóbal Soler, Francisco Valero Terribas o Josep Vicent.

 

Ha estat premiat en més de quaranta concursos pianístics, com ara el de l’Acadèmia Mozarteum i el Scarlatti-Preis de Salzburg, el de la Bàltica de Polònia, el Ciudad de Panamá, el Città di Marsala, el Flame de París, el Virtuoso Prize de Rotterdam, la Yamaha Music Foundation of Europe, el Josep Iturbi de València, el Manuel de Falla de Granada, l’Eivissa o el Frechilla-Zuloaga, entre altres. El seu celebrat CD Piano fire (segell Nîbius, 2016) ha sigut guardonat amb el Melòman d’Or i fou disc del mes en Ritmo.

 

És professor resident de piano en l’escola internacional Musical Arts de Madrid. També és convidat de manera assídua per a impartir classes magistrals en unes quantes ciutats europees. S’incorporarà pròximament com a membre del Miami International Piano Festival Academy, convidat per Giselle Brodsky, mentora de Marín.

 

També han sigut figures molt rellevants en la seua formació Joaquín Achúcarro i, més recentment, Edna Golandsky. També ha rebut consells d’Alícia de Larrocha  i Zubin Mehta.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.