XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Didier Schnorhk

 

Secretari General del Concurs Internacional de Música de Ginebra

President de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música (WFIMC)

 

Didier Schnorhk, músic i gerent d’arts, ha sigut secretari general del Concurs Internacional de Música de Ginebra i responsable de la seua gestió artística, administrativa i financera des del 1999. Després d’haver ocupat el càrrec de vicepresident de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música des del 2006, fou elegit president el 2015 i reelegit el 2018.

 

Va nàixer a Ginebra el 1962 en una família de músics. Inicialment, estudià literatura clàssica, i després es va formar com a violoncel·lista en el Conservatori de Ginebra. Durant 15 anys, va treballar com a músic independent i va actuar en uns quants grups i orquestres de la regió, com la Orchestre de la Suisse Romande, l’Orquestra de Cambra de Ginebra i la Sinfonietta de Lausana. El 1995, decidí passar a la gestió artística i es convertí en assistent del director Thierry Fischer, amb qui va fundar l’Orquestra de Cambra de Ginebra el 1992.

 

Ha estat entregat a la transmissió de coneixements i la mediació, i ha escrit una varietat de textos per als programes de concerts nocturns que ha organitzat. A més, dona conferències públiques a sovint per a presentar les obres. És col·laborador habitual de programes de ràdio en la Radio Télévision Suisse (RTS) i en tallers professionals en la Universitat de Música de Ginebra. Ha treballat com a consultor en la creació d’un nou concurs internacional de música a Singapur.

 

El seu compromís amb la comunitat musical i cultural de Ginebra i el seu interés en la creativitat contemporània l’han dut a exercir alguns papers importants, inclòs el de membre de la Junta de la Universitat de Música de Ginebra, president del Festival Archipel (diferents tipus de música moderna), membre del comité de l’Ensemble Contrechamps (música contemporània) i president del Departament de Belles arts, Música i Literatura de l’Institut Nacional de Ginebra.

 

Didier Schnorhk rebé el Premi Fundació Pierre et Louisa Meylan el desembre del 2019 pels seus treball i compromís en el Concurs Internacional de Música de Ginebra.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.