XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Jorge Luis Prats

Des de maig del 2007, quan Jorge Luis Prats es va presentar per primera vegada en el Festival Internacional de Piano de Miami, la seua carrera experimentà un ascens fulgurant. El seu debut en la prestigiosa sèrie Meesterpianisten en el Concertgebouw d’Amsterdam va ser rebut amb tantes ovacions que el 2010 havia tornat a la mateixa sèrie per tercera vegada, un honor només reservat prèviament per a Brendel i Sokolov.

 

El maig del 2010, substituí Nelson Freire en un recital a la Salle Pleyel de París amb un èxit extraordinari de públic, que tornà a repetir-se el setembre del mateix any en el Festival Piano aux Jacobins de Tolosa de Llenguadoc. Degut a aquestos èxits, fou convidat pels organitzadores de sèries franceses prestigioses la tardor del 2011, com els Grands Interprètes de Lió, el Grand Theatre d’Ais de Provença i reinvitacions a la sèrie Piano 4 Étoiles de la Salle Pleyel i a interpretar Rakhmàninov amb l’Orquestra de París i Paavo Järvi.

 

Jorge Luis Prats ha actuat a Europa, Llatinoamèrica, la Xina, el Japó i Corea, i ha tocat amb la Royal Philharmonic Orchestra a Londres, la BBC Symphony Orchestra, la Dallas Symphony, etc. Ha tocat a Mèxic amb  l’Orquesta Filarmònica de la Ciudad de México, l’OFUNAM i l’Orquesta Sinfónica de Jalapa, i a Amèrica  del Sud amb l’Orquesta Sinfónica Nacional de Colombia, la Simón Bolívar i l’Orquesta Sinfónica Municipal de Caracas.

 

Ha estat convidat regularment com a professor per institucions com la Universitat Nacional de Colòmbia a Bogotà, l’Escuela Nacional de Arte de l’Havana, el Centro de Arte Mexicano, el Conservatori de Còrdova a Espanya i el Royal Conservatory de Toronto. També ha sigut director artístic de l’Orquestra Nacional de Cuba del 1985 al 2002.

 

Jorge Luis Prats va nàixer a Camagüey (Cuba) el 1956. Estudià amb César Pérez Sentenat, Bárbara Díaz Alea, Margot Rojas i Alfredo Díez en l’Escuela Nacional de Arte. Quan es va graduar, obtingué una beca per a estudiar en el Conservatori Txaikovski de Moscou, on estudià amb Rudolf Kerer, i va continuar els seus estudis en el Conservatori de París i en la Hochschule de Viena, amb Paul Badura-Skoda i Magda Tagliaferro.

 

Als 21 anys, guanyà el primer premi del Concurs Marguerite Long-Jacques-Thibaud a París i el premi especial a la millor interpretació de Ravel i Jolivet.

 

La discografia de Jorge Luis Prats inclou el primer enregistrament dels 24 preludis de Skriabin, concerts de Beethoven, Grieg, Rakhmàninov i Chopin, i obres de compositors cubans. El seu concert en el Broward Center for the Performing Arts per al Festival Internacional de Piano de Miami es gravà i publicà com a DVD per a VAI.

 

Jorge Luis va firmar un contracte en exclusiva amb Decca, i el seu primer enregistrament amb aquest segell va ser Goyescas, de Granados, publicat el juny del 2011.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.