XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Catherine D’Argoubet

Catherine d’Argoubet, en paral·lel als seus estudis de medicina, va fundar el festival Piano aux Jacobins, del qual és directora artística, en el marc excepcional del claustre del convent dels Jacobins. Organitza concerts en tot el món i col·labora amb els millors artistes. La vocació d’aquest festival és presentar artistes jóvens al costat d’artistes reconeguts internacionalment al públic, que sucumbeix a la màgia del claustre del convent dels Jacobins.

 

En pocs anys, el festival ha aconseguit un públic fidel, cosa que els ha permés ampliar els repertoris: jazz gràcies a Michel Petrucciani mitjançant encàrrecs i la creació d’una sèrie «Una pintura, una obra» en el Museu d’Art Contemporani, i també música romàntica francesa fruit d’una col·laboració amb la Fundació Bru Zane.

 

El 1986, fundà la sèrie musical Les Grands Interprètes a Tolosa de Llenguadoc i hi ha convidat els millors directors: C.M. Giulini, N. Harnoncourt, B. Haitink, S. Ozawa, R. Muti, P. Boulez, L. Maazel, C. von Dohnányi, Z. Mehta, R. Chailly, V. Guérguiev, I. Termikànov, M. Tilson Thomas i Y. Nézet-Séguin, entre altres. D’aquesta, manera les més grans orquestres fan escala a Tolosa de Llenguadoc: la de la Scala de Milà, el Concentus Musicus de Viena, la Filharmònica de Viena, l’Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, l’Orquestra del Concertgebouw, la LSO, la Simfònica de San Francisco, la Filharmònica de Sant Petersburg i l’Orquestra del Teatre Mariïnski, entre altres.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.