XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Giselle Brodsky

UNA VIDA COM A EDUCADORA DE MÚSICA:

Giselle Brodsky nasqué a La Paz (Bolívia), on obtingué la primera formació musical amb el reconegut compositor bolivià Gustavo Navarra. Rebé la llicenciatura i el mestratge en interpretació de piano de la Manhattan School of Music. Després d’haver-se entrenat extensament en l’enfocament Taubman per a la tècnica del piano des del 1972, la Sra. Brodsky ha sigut membre de la facultat de l’Institut Golandsky des del 1987. Va ser pionera de la sèrie Prodigies and masters of tomorrow [Prodigis i mestres de demà] com a part del festival i va ser convidada a participar en la producció d’un documental de tres parts que es va emetre en Channel 4 a Gran Bretanya i en la televisió PBS. Amb sort, la col·laboració amb Rod Williams, el brillant productor del documental The world’s greatest musical prodigies [Els majors prodigis musicals del món] donarà com a resultat la coproducció amb la BBC d’un nou documental: The ivory and the ecstasy [L’ivori i l’èxtasi].

 

A més de les activitats bàsiques, la Sra. Brodsky és una professora de piano molt sol·licitada que ha desenvolupat nous coneixements sobre l’art de tocar el piano basant-se en l’enfocament Taubman. Alguns dels seus estudiants amb més talent han sigut acceptats per a estudiar en conservatoris prestigiosos, com el Julliard i el Curtis, però han optat per quedar-se a Miami perquè Brodsky els guie. Ella anima els seus alumnes a aprendre dels artistes que ha descobert i promogut al llarg dels anys, com Josu de Solaun, Kemal Gekic, Jorge Luis Prats, Ilya Itin, Misha Dacić, Francesco Libetta, Claudio Martínez Mehner, Walter Ponce…, per anomenar només uns pocs. No només són pensadors musicals profunds i pianistes impressionants, sinó també mestres talentosos.

 

La Sra. Brodsky és membre de la Dade County Music Educators Association i la Broward County Music Teachers Association (associacions de professors de música dels comtats Miami-Dade i Broward) i ha organitzat uns quants tallers sobre l’enfocament Taubman en les escoles del sud de Florida. Ha oferit tallers sobre tècnica de piano per tot el món i ha participat en el jurat d’uns quants concursos importants.

 

El 2003, la Sra. Brodsky portà el Festival Internacional de Piano de Miami a un nivell veritablement internacional en presentar-lo a Lecce (Itàlia). Aquest esdeveniment va començar una tradició de compartir l’experiència única del festival en altres països. El 2007, la Sra. Brodsky començà col·laboracions amb altres festivals de música, que, com a resultat, van comptar amb l’actuació de pianistes secundats pels patrocinadors.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.