XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Óscar Martín

El pianista sevillà Óscar Martín comença els seus estudis al Conservatori Superior de Música de la seua ciutat natal amb els professors José Antonio Coso i Ana Guijarro, i els va perfeccionar, posteriorment, en centres internacionals com el Musikhochschule Freiburg (Alemanya), Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid i el Conservatorium van Amsterdam amb la direcció dels professors Tibor Szàsz, Vitali Berzon, Dimitri Bashkirov, Galina Eguiazarova i Jan Wijn. Martín també ha rebut els consells de músics tan importants en el panorama internacional com Frédéric Gevers, Hans Graf, Almudena Cano, Elza Kolodin, Philippe Entremont o Daniel Barenboim, entre d’altres.

Óscar Martín ha actuat en els més rellevants escenaris d’Espanya (Auditorio Nacional de Música de Madrid, Auditorio Manuel de Falla de Granada, Teatro de la Maestranza de Sevilla…), i a França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Suïssa, Àustria, Països Baixos, Bèlgica, Polònia, Xina, Turquia, República Txeca, Japó, Veneçuela o els Estats Units, en escenaris internacionals com el Mozarteum de Salzburgo, Spielhaus Winterthur, Institute of Music de Cleveland, Konzerthalle d’Hamburg, Teatro Teresa Carreño de Caracas, Palais de Beaux Arts de Bruxel·les o la gran sala de concerts de la Universitat Chopin de Varsòvia (on va interpretar la Suite Iberia integral d’Isaac Albéniz); alguns dels seus recitals s’han retransmés per canals de ràdio i televisió com TVE i RNE (Espanya), Ràdio Vltava (República Txeca) o WCLV d’Ohio (EUA).

Ha estat guardonat amb la Medalla Isaac Albéniz 2017 al Festival Internacional de Música de Camprodon (Girona), ha actuat de solista junt amb orquestres com la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, Orquesta Ciudad de Málaga, Zahir Ensemble (amb la interpretació del Concert per a Piano de G. Ligeti), Orquesta Sinfónica de la Juventud Venezolana Simón Bolívar, Orquesta Joven de Andalucía, Oviedo Filarmonía… juntament amb directors com Peter Gülke, Pedro Halffter, Manuel Hernández Silva, Josep Vicent, Santiago Serrate, György Ràth, Juan Rodríguez Romero, Rubén Gimeno, Juan García, Pablo Mielgo, Saúl Zaks, James Ross, Juan Luis Pérez o Günter Neuhold, amb el qual, i amb l’orquestra Oviedo Filarmonía va interpretar el Concierto para Piano número 2 de Bela Bartok a l’Auditori Príncipe Felipe de Oviedo, on va aconseguir un notable èxit de públic i crítica.

Cal remarcar també la seua activitat camerística, en la qual destaquen les seues gravacions d’Arnold Schoenberg i José M. Sánchez Verdú junt amb Zahir Ensemble (editades pels segells discogràfics Naxos i Verso, respectivament), així com el seu registre per al Centro de Documentación Musical de Andalucía, del CD: Manuel Castillo. Obras para violoncello y piano. Tríos 1 y 2. Cal destacar també, el llançament al mercat de la seua gravació de la Suite Iberia d’Albéniz per al segell discogràfic Lindoro.

Pel que fa al seu treball pedagògic, ha estat invitat per a la impartició de classes en institucions com l’Orquesta Joven de Andalucía, Escuela Superior de Música Reina Sofía (Madrid), Encuentro de Música y Academia de Santander, Forum Musikae (Madrid), Academia Galamian (Màlaga) o les Académies du Grand Paris (França); actualment és catedràtic de piano al Conservatorio Superior Manuel Castillo de Sevilla i codirector de les jornades pedagògiques Rota Piano Week (Rota, Cadis).

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.