XXII
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 31 de maig al 10 de juny de 2023

Edmon Colomer

Edmon Colomer va crear la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) el 1983, va ser titular de l’Orquesta Sinfónica de Tenerife entre 1985 i 1986, i fundador de l’Orquestra de Cadaqués el 1988. També ha encapçalat les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès i la Filarmónica de Màlaga a Espanya, Orchestre de Picardie a França, Daejeon Philharmonic a Corea del Sud i va ser el principal director convidat de l’Eastern Music Festival als Estats Units d’Amèrica.

 

Grava per a la ràdio i la televisió a Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Austràlia, Corea del Sud i Japó, i per als segells Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips, amb la Joven Orquesta Nacional de España, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i la Nacional de Catalunya, English Chamber Orchestra, London Sinfonietta, Orchestre de Picardie, i amb els cors de Radio France, BBC i l’Orfeó Català.

 

De la seua extensa discografia es consideren gravacions de referència Atlántida i El amor brujo de Falla, La Peste de Gerhard o el Concierto de Aranjuez amb Paco de Lucía. El seu catàleg inclou obres de Beethoven, Schumann, Fauré, Ginastera, Guinjoan, Honegger, Poulenc, Milhaud, Weill, Bernstein, Balada, Nillni i Lavista.

 

És Chevalier dans l’ordre des palmes académiques, distinció atorgada pel Ministeri de Cultura francés el 2002, i acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi des de 2019. Convidat per la Generalitat de Catalunya, va ser comissari de l’Any Robert Gerhard els anys 2020 i 2021.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.