XXII
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 31 de maig al 10 de juny de 2023

Catherine d’Argoubet

Mentre estudiava Medicina, Catherine d’Argoubet va crear el Festival Piano aux Jacobins amb l’extraordinari teló de fons del claustre del monestir dominic, i actualment n’és la directora artística. Organitza concerts arreu del món i treballa amb els millors artistes. Aquest festival pretén oferir una plataforma a joves artistes amb artistes de fama internacional embruixats per l’ambient d’aquest famós claustre.

 

En un termini de temps relativament curt, el festival ha aconseguit un públic fidel. Això ha permés al festival l’ampliació del seu repertori per a incloure jazz, gràcies a Michel Petrucciani, nous encàrrecs, la creació de la sèrie “Un quadre, una obra” al Museu d’Art Contemporani, i també música romàntica francesa gràcies a una associació amb la Fundació Bru-Zane.

 

El 1986, va fundar el cicle musical “Grands Interprètes à Toulouse” i va convidar els millors directors d’orquestra, com C. M. Giulini, N. Harnoncourt, B. Haitink, S. Ozawa, R. Muti, P. Boulez, L. Maazel, C. Von Dohnanyi, Z. Mehta, R. Chailly, V. Gergiev, I. Termikanov, M. Tilson Thomas i I. Nezet Séguin. Com a resultat, les orquestres més destacades visiten Tolosa: Scala de Milà, Concentus Musicus de Viena, Filharmònica de Viena, Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, Concertgebouw, LSO, Simfònica de Sant Francesc, Filharmònica de Sant Petersburg i Orquestra del Teatre Mariinsky, entre altres.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.