Joaquín Achúcarro tornarà a presidir el Jurat del XXIII Concurs Iturbi

L’eminent pianista espanyol repetirà també com a Director Artístic del Premi Iturbi.

La Diputació de València té l’honor d’anunciar que Joaquín Achúcarro, un dels concertistes més notables del món, amb una carrera de més de set dècades, tornarà a presidir el Jurat del XXIII Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, que se celebrarà l’any 2025.

El mestre ha protagonitzat la nova etapa del Premi Iturbi, marcada per la seua incorporació com a Director Artístic al desembre de 2019. La també nova Comissió Artística va dissenyar, amb la seua direcció, un model actualitzat de concurs que centra la seua atenció en la recerca d’aquells aspectes que tenen major importància en la interpretació pianística, per redefinir-ne, en este sentit, les bases i l’esperit que regeixen la competició.

Joaquín Achúcarro va presidir per primera vegada el Jurat del Premi Iturbi en la seua XXI edició (2021) i dos anys més tard va repetir en la XXII edició (2023).

La seua victòria a Anglaterra al Concurs Internacional de Liverpool (un any després que Zubin Mehta el guanyara com a director) i les elogioses crítiques dels periòdics londinencs després del seu debut amb la Simfònica de Londres al Royal Festival Hall van marcar l’inici de la seua carrera.

Des d’aleshores, Achúcarro ha tingut una carrera internacional excepcional i ininterrompuda. Ha realitzat gires per 61 països, va ser nomenat “Artista per la Pau” per la UNESCO a París en reconeixement dels “seus extraordinaris èxits artístics”, és Accademico ad Honorem de l’Accademia Chigiana de Siena (Itàlia), i al seu país natal, Achúcarro ha rebut els més alts honors de les Arts: la Medalla de Oro de Bellas Artes, el Premio Nacional de Música i la Gran Cruz del Mérito Civil. El 2018 va ser nomenat Académico d’Honor de la Real Academia de las Bellas Artes de San Fernando i Doctor Honoris Causa per la Universidad Autónoma de Madrid. La Unió Astronòmica Internacional (UAI) va batejar el miniplaneta 22191 amb el nom d’Achúcarro, com a homenatge a la seua reeixida carrera internacional.

Compartir

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.