XXI
Concurs
Internacional
de Piano
de València
ITURBI

Del 23 de juny al 2 de juliol de 2021

Kei Itoh

Kei Itoh va estudiar piano amb Kazuko Ariga des de la infància. Després de graduar-se en la Toho Gakuen School of Music, va estudiar en la Universität Mozarteum Salzburg i la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover, a on estudià amb Hans Leygraf.

 

Des del 1979, ha guanyat nombrosos premis en concursos internacionals, inclòs el primer premi en la 32a edició del Concurs Internacional de Música ARD de Munic el 1983, en el qual va ser la primera japonesa en guanyar el premi en la divisió de piano. El mateix any, feu el seu debut a Munic amb l’Orquestra de l’Estat de Baviera dirigida per Wolfgang Sawallisch.

 

El 1987 va començar a gravar una sèrie de CD de Schumanniana, una col·lecció d’obres per a piano de Robert Schumann. El maig de l’any següent, va tocar en un concert commemoratiu de la publicació de l’enregistrament.

 

El setembre del 1990, aparegué en el Festival de Música Yatsugatake Kogen, del qual Sviatoslav Richter va ser el director musical, per a interpretar totes les sonates per a piano de Mozart amb els seus companys pianistes Jabłoński, Virsaladze, Ránki i Bunin.

 

L’octubre del 1993, tocà en un concert de temporada de la Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt dirigit per Dmitri Kitaienko, després del qual s’uní a la gira de concerts de l’orquestra al Japó per a tocar el concert de Brahms. El mateix any va rebre el premi anual de la Frédéric Chopin Society del Japó.

 

L’abril del 1994, va ser convidada a tocar en un concert de temporada de la Berner Symphonieorchester dirigit per Kitaienko per al Concert per a piano núm. 2 de Liszt. El mateix any va rebre el premi Cultural Arts Support Award de la ciutat de Yokohama.

 

El juny del 2001, Itoh va tocar el segon concert de Brahms amb la Metropolitan Symphony de Tòquio dirigida per Jean Fournet. El setembre va interpretar el Concert de l’Emperador amb Takashi Asahina al capdavant de la Filharmònica d’Osaka a Sapporo; aquesta va ser la seua darrera aparició conjunta. El novembre del 2003, tocà el Concerto de Ravel en el concert de temporada de la Česká Filharmonie dirigit per Fournet. Tocà amb ells també amb la gira subsegüent pel Japó.

 

El 2015, el seu CD Schubert: Klavierwerke 6 guanyà el 53é premi de la Record Academy i el 70é premi del Festival d’Art de l’Agència d’Assumptes Culturals. El 2016, Duo 5, amb el violinista Keisuke Okazaki, va rebre el 54é premi de la Record Academy. El seu darrer àlbum és Beethoven: Klavierwerke 2, publicat el maig del 2020.

 

A partir del 2018, Itoh va començar una sèrie de recitals Haru-o-hakobu concert futatabi.

 

Ha actuat amb nombroses orquestres dins i fora del Japó, incloses la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, la SWF Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg, la Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, l’Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Narodowej w Warszawie i la Česká Filharmonie.

 

Itoh ha sigut convidada a festivals de música, inclosos la Folle Journée au Japon, el Festival Saito Kinen, el Festival Internacional de Música Takefu, el Festival de Música Obuse i el Festival de Música de Cambra Risonare.

 

Interpreta habitualment música de cambra amb Nobuko Imai, Antônio Meneses i Keisuke Okazaki. Itoh fou convidada com a jurat del Concurs Internacional de Música Concours de Genève el 2018.

 

Actualment és professora en la Universitat de les Arts de Tòquio i professora convidada en  el Departament de Música del Col·legi Toho Gakuen.

Usem cookies en aquesta web per a millorar l'experiència d'usuari. Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.